Essentielle olier

Jeg har altid elsket duften af lavendel og brugte tea tree oil til uren hud i mine teenageår. Som jordemoder har jeg også lagt vægt på effekten af at bruge duftsansen i fødselsforberedelse. Men det var først i 2019 jeg begyndte at blive bevidst om de fantastiske egenskaber essentielle olier egentlig har og hvor mange forskellige ting, jeg kan bruge dem til i min hverdag.

Den essentielle olie er som navnet siger – Plantens essens destilleret ned til potente dråber på flaske.

Der er ikke tilsat andet – det er ren plante-ekstrakt. Jeg kalder dem mine små ‘hjælpere’, fordi olierne er blevet det første jeg tyer til hvad enten jeg har høfeber, et kløende myggestik eller er udfordret følelsesmæssigt!

Olierne tilbyder os 3 tilgange: 

Den fysisk – den følelsesmæssige – den spirituelle/energetiske

Den fysiske: 

Plante Molekyler er meget små og permeable. Dvs at oliernes molekyler potentielt kan trænge igennem hud og cellemembranen. På den måde kan de nå ind og arbejde, hvor vi måtte have brug for det.

Nogle indeholder sedative komponenter og kan  derfor med fordel bruges til fx massage, afslapning og grounding.

Jeg bruger planterne som en naturlig løsning på mange af de fysiske udfordringer, jeg kommer ud for.

Den følelsesmæssige

Olierne kaldes også ordløs terapi.

De giver os en direkte og umiddelbar adgang til det limbiske system og kan derfor i løbet af kort tid løfte vores humør og fremkalde minder og stemninger.

De hjælper med at sætte fokus på og forløse de følelser, vi måtte ønske. Ofte uden behovet for lange snakke og terapi og når der er behov for mere end olierne kan give, er de så gode støtter i forløbet.

Den energetiske: 

Olierne vibrerer som alt andet ved en frekvens. Planters frekvens er langt højere end andet, vi kender til. Jeg bruger derfor planterne til at højne min frekvens og støtte mig energetisk.

Det være sig i en meditation, under yoga eller til at støtte mig energetisk i hverdagen eller ved særlige lejligheder.

Om du er til den ene tilgang frem for den anden eller bruger olierne i flere eller alle dele af dit liv, betyder ikke noget.

Ingen tilgang er rigtig eller forkert og som med alt andet i livet, handler det om at finde din egen vej. Din opgave er at finde ud af, hvad der giver mening for dig.

  • Har du en fysisk udfordring du gerne vil have hjælp til?
  • Vil du bruge olierne til at undersøge og forløse dine følelser?
  • Vil du bruge olierne i din spirituelle praksis?