Barselsbesøg, Rebozo og andet lækkert

Jeg er så heldig at få lov at slå mine folder på min aldeles skønne, milde, blide og fagligt ekstremt dygtige jordemoder-kollegas klinik:
Jordemoder Louise Nørby

Hun kan alverdens lækre ting, og hendes nyeste kompetence er zoneterapi! Jeg har prøvet det på egne fusser, og hun kan virkelig trylle med sine hænder.

Så forkæl dig selv og din gravide krop med et besøg hos os i Louises jordemoderklinik: Bestil tid her.
Der er frit valg på jordemoderhylden - mine personlige favoritter er Rebozo, modningsakupunktur og så selvfølgelig barselsbesøg - enten på klinikken eller i hjemmet.

 

Rebozo massage:

Rebozo er en massageteknik, hvor kroppen 'rystes' med et langt tørklæde. Med massagen er det muligt at nå ind til psoasmusklen, den dybeste muskel i vores krop. Denne muskel påvirker vores balance af knogler og muskler, fleksibilitet og styrke. Hvis psoas musklen er for spændt eller skæv, har det ufødte barn langt sværere ved at finde sig til rette med korrekt hovedstilling - netop derfor bruges rebozo også ofte for at 'ryste' barnet på plads. Det bruges ofte som behandling til graviditetsgener, såsom ryg- og lændesmerter, fordøjelsesproblemer eller eksempelvis en fastklemt iskiasnerve. Det giver både velvære og virker forløsende. Massagen hjælper også med at afspænde muskulaturen i bækkenet og dermed skabe de bedste betingelser for, at barnet kan søge rigtigt ned i bækkenet.

Du kan vælge at bruge rebozo både som behandling, men kan også få det gennem hele graviditeten for at sikre, at krop og bækken er afspændt og klar til at yde sit ypperste.

Hvis din baby endnu ikke har valgt at vende hovedet nedad, når du når uge 34+0, kan rebozo være en blid måde at forøge at hjæpe barnet til at vende sig. Rebozo kan også med stor fordel anvendes som supplement til det traditionelle vendingsforsøg - med en afspændt krop er der større chance for et vellykket forsøg. Vi vejleder dig også i øvelser, du kan bruge hjemme, for at hjælpe din baby til ligge optimalt i bækkenet til fødsel.

 

Modningsakupunktur:

I klinikken tilbyder Louise modningsakupunktur fra graviditetsuge 36.
Akupunkturen har i undersøgelser vist at:
... alt sammen uden bivirkninger, så skynd dig at komme i gang....
Vi anbefaler en behandling ugentligt i ugerne 36, 37 og 38. Herefter kan der aftales tid lidt hyppigere. Behandlingen har også effekt ved opstart senere i graviditeten.
Når du når til termin, kan behandlingen evt. suppleres med en hindeløsning.
Behandlingen foregår ved, at der sættes nåle flere steder på kroppen. Du lejres behageligt på briksen og opfordres til at slappe godt af, mens du ligger 20min. med nålene. Ren velvære.
Vi snakker også opstart af fødsel, måder at øge oxytocinflowet og hvad der ellers kunne være relevant for dig for at blive helt klar til fødsel.

Barselsbesøg:

Mit jordemoderhjerte banker stærkt for amning og barselsperioden i det hele taget. Det er her hele fundamentet for forældreskabet lægges, og en god start kan gøre en kæmpe forskel på jeres oplevelse af forældrerollen. Jeg elsker at kunne møde jer på jeres præmisser - lige der blandt stofbleer, søvnløse nætter og følelserne uden på tøjet. Det er så vigtigt at værne om barselsboblen, og et besøg i hjemmet er derfor en god måde ikke at føje yderligere stress til to-do-listen. Langt de fleste forældre møder undervejs udfordringer i forhold til babys ernæring, og mange føler sig alene i disse udfordringer. Den følelse vil jeg rigtig gerne imødekomme!

Et besøg hos jer kan derfor foregå både i graviditeten eller efter fødslen og kan bl.a. bruges til:

 • afklaring af hvordan du ønsker at ernære din baby
 • justere eller finpudse sutteteknik
 • vise mor tilrette i de ammestillinger, der er optimale for hende og baby
 • info om og justering af mælkeproduktion, mælkens sammensætning m.v.
 • snak om babys trivsel
 • ammefrekvens og længden af måltider
 • ammespring
 • uro ved brystet
 • suttebrik og afvænning herfra
 • hvordan du bevarer samhørigheden ved supplering eller flaskeernæring
 • snak om babys søvn.

  Under besøget arbejder vi også ofte med jeres værdier som forældre og en afklaring af, hvordan i bedst indretter jeres liv med en lille ny og meget meget mere.
  Det tager udgangspunkt i lige præcis jeres behov, og vi lytter og vejleder med respekt for dette. Det er jer der er eksperter, på jeres liv og jeres baby. Vores opgave er at give jer den rette viden tilpasset jeres behov - så i kan tage de rette beslutninger for jer som familie.